ALTIJD OPLETTEN !

Disclaimer:
Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te vragen/gebruiken waar deze nodig is en hoewel we op deze website essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten, in tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Edelstenen voor het maken van elixers/remedie
Veel mensen voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben, andere mensen ervaren via hun intuïtie of hun innerlijke oog dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Edelstenen hebben hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen.

In de alternatieve geneeskunde worden mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende steen. Zij werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, ziel en geest van de mens in. Iedere steensoort heeft zijn unieke wezen, kracht en elektromagnetische veld. Daardoor staan zij in wisselwerking met hun omgeving. Vaak wordt een elixer/remedie ingezet. Een elixer/remedie is een mengsel van kruiden of edelstenen. Er zijn vele andere toepassingen mogelijk.

Bekende elixers/remedies zijn bloesemremedies zoals Bach-bloesems, Chrystal herbs, lichtwesen tincturen .... Elixers/ remedies kunnen oraal en extern op het lichaam worden toegepast.

Wat maakt water zo bijzonder
Wetenschappers hebben vastgesteld dat water een geheugen heeft en eigenlijk ons oergeheugen is en dat watermoleculen kunnen veranderen onder invloed van energieën. Dus de trilling van edelstenen kan de watermoleculen veranderen en een positieve invloed hebben op de mens.

Dr. Mazaru Emoto heeft aangetoond, door middel van foto’s te maken van behandeld water, dat de kristallen in het water veranderen. En dat is heel bijzonder. Ook met Kirlian-fotografie is aangetoond dat waterstenen een positieve werking hebben op het menselijk lichaam.

Werking op het menselijk lichaam
Dus de trilling in het water is opslagen en wordt via deze elixers doorgeven aan het lichaam. Niet alleen onze gedachten zijn trillingen maar het hele lichaam is een grote massa trillingen van moleculen met hun atomen en daarin bewegende deeltjes. De trillingen van een elixer/remedie werken in op het fysieke lichaam en werkt daar corrigerend, versterkend en helend.

Edelsteen elixers
Niet alle edelstenen zijn geschikt om een elixer van te maken. Sommige zijn giftig en dus niet geschikt. Vandaar dat het zo belangrijk is de edelstenen niet rechtstreeks met het water in contact te brengen. Doe het nooit, zo heb je geen enkel risico enerzijds en anderzijds spaar je je kostbare edelsteentjes.

Overzichtslijst van de geschikte stenen en toegeschreven werkingen.
Er zijn ca. 50 edelstenen bekend, inclusief beschrijving van de werking, welke veilig zijn in het gebruik voor het maken van een elixers/remedies. U kunt zelf verschillende combinaties maken, geadviseerd wordt maximaal 5 verschillende stenen samen te voegen.

Er zijn meer dan 130 verschillende edelstenen. Overzicht van de meest gekende edelstenen, om edelsteenwater te maken : zie hier


Inmiddels zijn er circa 14 combinaties bekend met edelstenen. De mineralen worden in combinatie aan het beschikbare water toegevoegd. Zorg dat de mineralen van te voren goed zijn schoongemaakt.

zie hier de lijst

Hoe maak je een Elixer/ Remedie? Gebruik steeds de methode dat de edelsteentjes NIET in aanraking komen met het water.
Eerst maak je een keuze welke edelsteen of combinatie je wilt gebruiken. Zorg voor een schaal of brede transparante fles (steeds glas) met brede hals zodat de edelstenen (in een aqua buisje) er makkelijk in kunnen. De stenen vooraf wassen. De fles (glas) het liefst met bronwater of gefilterd water. Zonlicht heeft een extra positieve werking. Na een paar uur in het zonlicht is uw elixer gereed. Geen zonlicht deze dag? Dan kunt u het elixer ca. 8 uur laten staan. Hierna overgieten in een donkere fles en luchtdicht afsluiten. Niet langer dan een week bewaren.

Hoe te gebruiken?
U kunt het als volgt gebruiken.
- opdrinken, meerder glazen per dag
- als druppels in water oplossen
- als druppels onder uw tong
- op uw lichaam gebruiken
- in bad gebruiken