Lezingen

gelukkig-zijn_

Op 20 december 2017 

in Cultureel Centrum - lokaal D

te 9160 Lokeren - Kerkplein 5

Lezing : "Ontmoet het Innerlijke kind in jezelf "

Dit als basis van de zoektocht naar ons ware zelf.

OP 20 DECEMBER 2017
LEZING in LOKEREN
 
Ontmoet het Innerlijke kind in jezelf !
 
 
Van verdrietig en boos naar lachend, speels ... zo verankerd in de volwassene !  NU !
Belangrijk blijft jouw zelfbeeld, door inzicht in het gebrek aan eigenwaarde, verkrijgen van zelfvertrouwen en eigenliefde en leren je grenzen stellen.
 
Het innerlijke kind
 
Het crusiale feit, van doorslaggevend belang in jouw moeizame zoektocht naar jezelf. Optornend tegen zoveel kritiek, onbegrip ... is het Innerlijke kind, diep verscholen in onszelf.
We moeten eerst en vooral ons innerlijke kind aanpakken. Het leren kennen, geruststellen, liefkozen, dan valt de puzzel volledig ineen en is alles zo klaar als een klontje. 
Ons innerlijke kind is niet de basis van de ijsberg die we te slechten hebben, maar de top !  De omgekeerde wereld ?
Eigenlijk niet, eigenlijk is het zeer logisch dat we daarmee beginnen. Immers door het terugvinden, het helen, het oervertrouwen inbedden, het zelfvertrouwen hergeven, het onvoorwaardelijke liefde geven aan ons innerlijke kind, brengt onze lach vanuit de buik terug die pretlichtjes in onze ogen tovert. Dàt verzacht onze ogen en blik. Dàt laat ons liefdevol rondkijken in de wereld.
Zo gaan we verder op onze zoektocht naar ons Zèlf … die harmonische éénheid die we ergens onderweg verloren zijn. Kwijtgeraakt in de jungle van onze opvoeding, doctrines, moetes en niet mogens. Meer door het zware leerproces dat we willens, nillens moesten doorploegen. De herscholing, noodwendig om onze neuzen allemaal in dezelfde richting te laten zetten. 
Als kind waren we machteloos overgeleverd aan de invloeden van de volwassenen. Evenzo van de mensenmassa, de negatieve gedachtenpatronen die ons ingelepeld werden als de ultieme waarheid, de hersenspoelingen van het gemeenschappelijke ego, op angst gestoeld …  Het werd gaandeweg ons gewoonte denken !
Voilà, we waren herkweekt, willoos, met onze neus in de juiste richting, als ultiem klankbord van de massa-negativiteit.
Het jonge kind, al zo geïndoctrineerd, maakt een ruzie mee tussen de ouders, die buiten zichzelf zijn van woede en fustratie… Van angst kruipt het onder tafel of in het verste hoekje van zijn bedje … Vergeten ? Neen we zijn dat niet vergeten … we beleven nog dagelijks via de angst en chock van het innerlijke kind.  We voelden het aan als het verliezen van onze zo broodnodige geborgenheid. 
Die angst om … de gevoelens van niks waard te zijn … van dit of dat niet te verdienen.  Het uitte zich in onze verdere ontwikkeling van een kind vol zelfvertrouwen, rechtop lopend met een vaste blik of een kind dat zichzelf niks waard vind en zich alles maar moet laten zeggen, het lijdzaam ondergaan met opgetrokken schoudertjes en gebogen hoofd.
Schuldgevoelens dat we dit angstige kind achtergelaten hebben in onze ontwikkeling, onze tocht naar willoze, gemanipuleerde volwassenheid, brengt niks op. We kunnen niks meer veranderen in het verleden, net zomin als in de toekomst, maar wel in het NU. 
Alleen wij kunnen het kind, onszelf toen we klein waren, liefde en geborgenheid geven, luisteren naar dat kleintje dat met zoveel kommer en kwel zit, het troosten en steunen … Zo breken we de hoge muren in die zonloze kerker af ... We breken eigenhandig alle muren af van onze innerlijke gevangenis, laten de zon erin doorschijnen. Dat is het moeilijkste deel van onze opdracht : Terugkeren naar Liefde. Het doorprikken van elke illusie. Een tocht van angst naar onbekommerde levensvreugde.
 
Deze lezing gaat door in Cultureel Centrum - Lokaal D - Kerkplein 5 te 9160 LOKEREN
 
_______________
Volledig programma : we beginnen met een korte inleiding - gaan over een kern-meditatie naar de lezing.
 
Wij kijken uit naar uw aanwezigheid !
Liefdevolle knuffels