Geurmarketing en geurbehandeling Sjankara

verhouding en synergie1_

SJANKARA NIEUWSBRIEF 24.11.2017

NIEUWE ACTIVITEIT:
GEURMARKETING & GEURBEHANDELING

 

 

Als wij een product of een dienst willen aankopen, gaan wij dat zorgvuldig overwegen. Iedereen wil het beste en het liefst tegen de laagst mogelijke prijs. Niet alleen de ratio bepaalt wat wij zullen aanschaffen, ook onze emoties beïnvloeden dit in grote mate.
Geuren hebben een groot effect op onze emoties. Geuren worden in de neus gecapteerd door een stukje geurgevoelig weefsel, het olfactorisch epitheel. Alle geurinformatie wordt doorgestuurd naar en verwerkt in het limbisch systeem, het gedeelte van de hersenen die alle emoties verwerkt en aanstuurt. Als wij iets niet willen zien, kijken wij niet en als wij iets niet willen horen luisteren wij niet. Maar onze geurzin kunnen wij niet uitschakelen. Of wij het nu willen of niet, een geur ruiken wij en zal automatisch een invloed hebben op ons emotionele handelen.

Effecten bij klanten.
Een aangename geur geeft automatisch een positief gevoel. De perceptie van uw bedrijf wordt positiever en het versterkt het imago. Uw bedrijf wordt sterker gepercipieerd als kwalitatief hoogstaand, professioneel…
Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer een aangename geur in lage concentratie verspreid wordt, de klanten langer in de zaak blijven en vaak een hoger bedrag besteden. Dus een hogere omzet.
Een bezoek aan uw bedrijf wordt niet zomaar een bezoek, het wordt een beleving. De klantenbinding wordt hierdoor versterkt. Een beleving gelinkt aan een bepaalde geur wordt ook langer onthouden en de herinnering wordt levendiger.
Na de ‘muzak’, tijd voor de ‘mugeur’.

Effecten bij het personeel.
Een aangename geur heeft ook op het personeel een positief gevoel. Het gevoel van betrokkenheid bij het bedrijf wordt beter, het contact met collega’s aangenamer. Stressgevoeligheid vermindert. Werken in een aangename omgeving verbetert ook de productiviteit.
Ook het contact met klanten wordt aangenamer. Op hun beurt houden zij er een goed gevoel aan over en ook dit verbetert het imago van uw bedrijf.
Personeelsleden die goed in hun vel zitten hebben een betere immuniteit en minder stress. Hierdoor verminderen ook de risico’s op burn-out en ziekteverzuim.
Door specifieke geuren te verstuiven, bijvoorbeeld citrussen, kunnen wij de concentratie bij de werknemers verbeteren met een verhoging van de productiviteit tot gevolg.

Onaangename geuren.
Deze zijn inherent aan bepaalde productieprocessen of activiteiten. Bijvoorbeeld, in woon-zorgcentra zijn incontinentiegeuren nauwelijks te vermijden. Met alle negatieve gevolgen vandien voor bezoekers, klanten en personeel. Met onze professionele toestellen kunnen wij deze kwalijke geurtjes efficiënt bestrijden.

Woon-zorgcentra, ziekenhuizen, therapeuten…
Naast een probleem van onaangename geuren, zijn dit bronnen van angst, spanning en stress… In een wachtkamer van een arts of therapeut zie je zelden opgewekte gezichten. Met aangepaste natuurlijke etherische olies kunnen wij meewerken aan een oplossing.

SJANKARA anders dan andere geurmarketeers.
Met meer dan 30 jaar ervaring in de aromatherapie zijn wij uw aangewezen partner.
In tegenstelling tot onze collega’s werken wij als geurstof uitsluitend met 100% zuivere en natuurlijke etherische olies. Voor synthetische geuren kan je bij Sjankara niet terecht.
In verstuiving in de atmosfeer zijn natuurlijke etherische olies 100% veilig, ook voor baby’s kleine kinderen en zwangere vrouwen. Wij zijn er ons wel degelijk van bewust dat bepaalde etherische olies wel degelijk gevaarlijk kunnen zijn. Deze etherische olies worden NIET aangeboden in ons gamma voor geurmarketing.
Dit kan helaas niet gezegd worden van synthetische geurstoffen. Deze bevatten vaak benzeenderivaten, aromatische koolwaterstoffen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen, die alles behalve bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. Hiermee werken wij NIET.

SJANKARA’S GEUREN
In onze professionele geurverstuivers werken wij niet enkel met etherische olies: door het grote debiet van onze toestellen zou de geur zo sterk zijn, dat het niet meer aangenaam is.
Onze natuurlijke etherische olies werden, afhankelijk van het product 5 à 20% verdund in gedenatureerde alcohol.
De gebruikte alcohol is 100% natuurlijk, maar wordt gedenatureerd met de extreem bittere stof ‘Bitrex’ (denatontium benzoate). Deze stof maakt de alcohol ongeschikt voor consumptie.
Wij kunnen u aanbieden:
Ongeveer 150 natuurlijke etherische olies: van afrikaantje tot zeevenkel.
Ongeveer 30 natuurlijke etherische olies ‘+’: dit zijn enkelvoudige etherische olies aangevuld met een bijpassend natuurlijk fixatief. Dit is een natuurlijke etherische olie, die ervoor zorgt dat de vluchtigheid van etherische olies verminderd. Zo blijft de geur langer in de ruimte hangen. Voorbeelden van fixatieven zijn de atlasceder, Virginische ceder , West-Indische sandel, sandelhout, patchouli, salie, scharlei…
Ongeveer 50 synergies: mengsels van 100% natuurlijke etherische olies.


SJANKARA’S PROFESSIONELE VERSTUIVERS
Alle toestellen zijn programmeerbaar: ’s morgens starten zijn automatisch, ’s avonds stoppen zij automatisch op de door u gekozen tijd. Behalve in het type WHISPER SJ-6040-PRO, kunt u ook per dag een verschillende start- en eindtijd instellen. De meeste toestellen kunnen ook op een airco aangesloten worden.