9.09.2013 ENERGIE VAN DEZE TIJD/ LICHTWESEN

Energie van deze tijd


09-09-2013                                                        
Voordat ik aan de ‘Energie van deze tijd’ begin heb ik eerst uitleg op de vraag “Waarom is dit jaar zo moeilijk en vol uitdagingen?” Enige tijd geleden had ik een gesprek over het thema waarom dit jaar zo moeilijk is.
Toen er een antwoord kwam begreep ik de inhoud van ‘het nieuwe integreren’ pas. In de afgelopen jaren heeft de verandering zich binnenin ons voltrokken, ons gedrag en innerlijke structuren zijn veranderd. Dit jaar moeten we het ‘nieuwe’ in ons gedrag, onze denkpatronen en in ons leven integreren. Dat wordt steeds weer geoefend dit jaar. Ook buiten ons vinden er wijzigingen plaats, systemen en structuren wankelen. Dat houdt in, dat de situaties ons steeds weer dwingen verbinding te maken met onze innerlijke kracht, innerlijke wijsheid, onze ziel, het hogere bewustzijn en dat we in ons centrum, ons midden moeten gaan. We moeten oefenen om steeds weer de rust en helderheid te vinden, ons steeds opnieuw oriënteren en daarmee oude gewoontes en gedragspatronen niet meer automatisch te volgen. Door elke situatie als “nieuw” te bekijken kun je zien of het nog goed is voor je en wat je nu het beste kunt doen.
Extreme uitdagingen, uitputting en ziekte 

Wat nu is
Sinds eind augustus is het heel zwaar voor veel mensen. Ernstige lichamelijke kwalen en ziekten komen veel voor. Onvoorziene gebeurtenissen schoppen planning en structuur door de war. Projecten stagneren of nemen een compleet andere wending. Moeilijkheden vereisen oplossingen, aandacht en kracht. Bij het één en ander komt er een kink in de kabel. Soms lijkt het of een knoop de situatie of opdracht blokkeert en er beweegt niets meer, alles stagneert. Dan lost de knoop uit het niets op en komt er een oplossing, maar vaak niet zoals we het bedacht hadden of hoe wij het zouden willen. Het kost energie, organisatie en duidelijkheid om de situatie de baas te blijven en een goede structuur aan te brengen, waarmee we de opdracht aankunnen en ons daarna tijd opleveren voor onszelf, voor onze ontspanning en om weer energie op te doen. Maar tegelijkertijd met de uitdaging voelen velen zich uitgeput of hebben last van angst, paniek, depressie of verdriet. De vraag hoe het nu verder moet en of het allemaal nog goed komt dringt zich steeds aan ons op. Mensen melden ook dat honden erg moe zijn op dit moment, minder willen bewegen en veel slapen.

Wat begint
Veel komt op losse schroeven te staan. Veranderingen in externe situaties vereisen een nauwkeurig onderzoek of het met onze eigen waarheid overeenstemt, wat je wel en niet wilt, wat je zult doen, hoe jij je wilt gedragen en of het nog wel goed voor je is. We worden uitgedaagd om op te komen voor wat we willen, wat onze verlangens en hartenwensen zijn en manieren hiervoor te vinden om ze te realiseren. Het gaat er niet om dat we alle schepen achter ons moeten verbranden of alles over boord moeten gooien, het gaat om ontwikkeling en ontplooiing en de manieren en middelen daarvoor te vinden. Het gaat erom dat we ondanks twijfel in onze kracht gaan staan en zeggen: ”het maakt me niet uit of mijn visie tot succes leidt of dat anderen dat doen, het is DAT wat ik wil doen en waar mijn hart blij van wordt en daar sta ik voor. En wanneer het zover is kan ik de volgende stap, volledig in mijn kracht, nemen.” Het is ook belangrijk dat we goed kijken of het de juiste tijd is. Voor onze visies en projecten krijgen we ondersteuning, van mensen maar ook van het geestelijke niveau. Het accent ligt op het lichaam, het heeft aandacht en genezing nodig.

Wat we kunnen doen
Zoek een structuur of techniek waarmee je snel in je kracht, ontspanning en helderheid terugkomt. Het is nu belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Maak tijd voor ontspanning en meditatie om je te ondersteunen hierin.

Advies:
wanneer je je in een lastige of turbulente situatie bevindt, stel je dan voor dat een orkaan of wervelwind om je heen raast. Zoek het rustige midden op, het oog van de orkaan. Je kunt je naar het rustige middelpunt laten trekken maar je kunt ook de kracht van de wervelende storm je laten duwen naar dit punt. Voel hoe jouw onrust verandert in rust, kracht en helderheid. Een andere mogelijkheid is om een deel van het lichaam te activeren die je steeds weer in je gecentreerde kracht brengt. Leg dan een hand op dit deel en stel je voor hoe je daardoor weer in je innerlijke centrum komt. Het is goed om deze techniek vaak te oefenen omdat het dan in onrustige situaties snel lukt om je rust te vinden. Dan kun je ze overal snel toepassen zonder dat je eerst een meditatie nodig hebt. Een gedachte of een aanraking met je hand is al genoeg. Het kan ook nuttig zijn een bepaald deel van je lichaam als “alarm” te instrueren waardoor je snel een seintje krijgt als je uit je middelpunt bent en weer centrering en helderheid nodig hebt. 


Ondersteunende LichtWesen energieën: Nr. 34 Aarde (uithoudingsvermogen, kracht), Nr. 52 Mijn Kracht (kracht, zelfbewustzijn, nieuwe orde vinden), Opgestegen Meester Nr. 21 Maria (gevoed en geborgen zijn, voor jezelf zorgen) en mediteer!

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2013 
Vertaling door Erica Hooft