Paardenfluisteraar

Paardenfluisteraar = instructeur Paard & Gedrag - equinoloog - paarden gedragstherapeut - communicatie met paarden ...

Wat is een paardenfluisteraar ? Wat is een Instructeur Paard & Gedrag ?

Een (paardenfluisteraar( Paarden Gedragstrainer  werkt voornamelijk op basis van gedragswetenschappen. Door te anticiperen op bepaald gedrag dat een paard laat zien, kan de (paardenfluisteraar) Paarden Gedragstrainer, dit paard observeren en daardoor begrijpen.

Omdat paarden erg gevoelige wezens en kuddedieren zijn, heeft een Paarden Gedragstrainer (paardenfluisteraar) vaak ook een diepe intuïtieve band met haar paarden. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Er ontstaat een soort van magie

Een paardenfluisteraar kan met subtiele lichaamsbewegingen een paard zelfs op pakweg 20 meter afstand ‘besturen’. Met bijna onzichtbare bewegingen zet een paardenfluisteraar een paard op afstand aan in draf, stap of in galop. Als het paard op deze afstand opeens een wending maakt, heeft dit nauw verband met de bijna onzichtbare bewegingen van de paardenfluisteraar. Het lijkt of er een soort van magie ontstaat.

Vertrouwen in de leider

Het paard handelt niet uit angst of omdat het een kunstje heeft geleerd, maar ‘in handen’ van de juiste paardenfluisteraar, handelt het paard uit vertrouwen. Als lid van de kudde met vertrouwen in de leider. Het kan een soort van dansspel zijn waarnaar je kijkt. En nogmaals: het is geen kunstje. Het is puur natuur en prachtig om te zien.

 

Verschil tussen paardenfluisteraar en dierentolk

Er zijn verschillen tussen paardenfluisteraars en dierentolken:

  • Een paardenfluisteraar heeft in haar nabijheid altijd fysiek een paard nodig om mee te kunnen werken.
  • Een paardenfluisteraar kan ook dierentolk zijn. Maar dat hoeft niet.
  • Een dierentolk kan ook paardenfluisteraar zijn. Maar ook dat hoeft niet.