ANGST in AL zijn gezichten !

27348c08a2e5dbef088b3ccbbf38ab9a_

Angst in al zijn gezichten

 

Angst :

Hoe ga ik ermee om ? Hoe leer ik me geen zorgen te maken en vertrouwen te hebben in anderen en in mezelf ? 

 

Aanhoudende bezorgdheid berooft U van uw vitaliteit, geestdrift en alle energie en maakt U tot een geestelijk en lichamelijk wrak.

Chronische zorgegelijkheid speelt een voorname rol bij het ontstaan van talloze lichamelijke aandoeningen. 

Zorgelijkheid gaat onmerkbaar over in angsten voor … uiteindelijk paniek.

Eigenlijk is ons geleerd te leven waarin het woord “liefde” = innerlijke rust-harmonie-gemoedsrust, omgebogen werd naar voorwaardelijke liefde, met de grote noemer ANGST, zowel in ons dagelijkse omgang, onze cultuur, onze godsdienst …  Met als gevolg dat we alles meer en meer onder controle willen houden.

Maar gemoedsrust of innerlijke vrede is niet hetzelfde als het zich afsluiten voor het leven (controle) of een poging doen om eraan te ontkomen (vluchten). Het is een dynamische manier van leven, vooral gekenmerkt door al onze hindernissen moedig onder ogen te zien, de voorwaardelijke liefde terug te brengen tot onvoorwaardelijke liefde. Op de eerste plaats naar onszelf gericht, gewoon onszelf mogen zijn, en vanuit die innerlijke rust naar iedereen om ons heen.

Zich zorgen maken, angst en veelal overgaand naar paniek begint bij onszelf, in ons denken.  Wij hebben die gedachten aan wat allemaal mis kan gaan. Hierbij een voorbeeldje over onze aangeleerde manier van denken in vele omstandigheden : ons kind is niet op tijd thuis; we denken daarbij aan alle mogelijke dingen die het zou kunnen overkomen zijn; uiteindelijk, en dat duurt nog niet te lang, trillen we van de zenuwen, gaan over onze toeren en zelf zover dat we de ziekenhuizen opbellen of er geen ongevals opname gebeurd is …. Ons kind, dat gewoon blijven plakken is na school, komt zwierig binnen …  Onze reactie is allesbehalve !

We hadden ook de mogelijkheid ons kind vertrouwen te geven … afwachten, een half uur.  Als het dan lachend thuis komt, liefdevol te vragen of het in ’t vervolg eens zou kunnen verwittigen. Nu met de gsm gaat dat gemakkelijk. 

Dus : wij zijn de denkers van alle zorgen, rampspoed.

Ik wil een duidelijk gesprek - 30 € één op één gesprek.  Geef enkele data die jij vrij bent op.