GODDELEIJKE GEOMETRIE - PLATONISCHE LICHAMEN

Heilige Geometrie

 

 

 

Heilige Geometrie refereert aan vormen en patronen in de natuur en zijn zodoende de bouwstenen van alles dat geschapen is op aarde. De Egyptenaren, Indianen, Maya's en Kelten bouwden hun monumenten in overeenstemming met deze heilige geometrie.

 

Ons Universum is gebaseerd op vaste geometrische waarden, waarvan de Gulden Snede (1.618) het belangrijkste is. De 5 Platonische Lichamen (genoemd naar Plato die hier onderzoek naar heeft gedaan) Tetraëder, Hexaëder, Octaëder, Icosaëder en Dodecaëder zijn unieke vormen die worden teruggevonden in ons Universum en bezitten bepaalde bijzondere eigenschappen. Ze hebben één buitenmaat, één vlaktemaat en slechts één hoekmaat. Plato verbond 4 hiervan aan de elementen vuur, aarde, lucht en water, met de twaalfzijdige Dodecaëder gekoppeld aan de ether, ofwel het Universum.

   

Alhoewel deze Platonische vormen uiteindelijk naar Plato vernoemd zijn, bestonden ze al vanaf het allereerste begin in ons sterrenstelsel. Sommige geleerden geloven dat Plato zijn informatie van Pythagoras kreeg, die op zijn beurt weer verklaart dat hij veel van dit soort informatie van onder de piramiden in Egypte heeft gekregen. Archeologen hebben enkele van deze vormen in steen gekerfd gevonden en zijn ouder dan 20.000 jaar. Terwijl je hun aanwezigheid overal in het Universum terugvindt, weet niemand precies waar ze vandaan komen.

 

Ook in de natuur komt de Gulden Snede met grote regelmatigheid voor; bomen, planten en bloemen als ook schelpen, sneeuwvlokken, kristallen, vlinders en dolfijnen worden gekenmerkt door deze verhouding.

 

 

 

Als we naar de mens kijken vertoont onder andere ons gezicht, onze hartslag en ons DNA de Gulden Snede.

 

Kubus van Metatron waarbij de vijf vormen en bewegingen aanwezig zijn.

 

De code van de Flower of Life bevat alle wijsheid van het Universum, op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code zit opgesloten binnen ons eigen DNA.

 

 

 

Bronvermelding: De Geometrie van de Schepping van Drunvalo Melchizedek