LOSWERKEN : LICHAAMSTAAL (HET PAARD REAGEERT OP JOUW HOUDING)

Communicatie met het paard : lichaamstaal

1 Tijdens het eerste cursusjaar Equinologie / equinology  loswerken van een onbekend paard, dat dit nog nooit gedaan had.

http://t-kouterbos.com/referenties/index.html

 

  met het paard SONY WHITEBAR   filmpje te bekijken op Youtube.com onder Verberckmoes Judith

Gepubliceerd op 26 apr. 2014

Dominante ruin, die 4 jaar hengst geweest is. In zijn jonge jaren werd hij 'geïsoleerd' omdat hij hengst was en werd ook verkeerd opgevoed. Hij leefde precies in zijn wereldje. Toch een prettige samenwerking ervaren.

 

 2. lesgeven aan een persoon om met een paard dat dit niet kent, eveneens los te werken.  2de cursusjaar Equinologie / Equinology

 Francine met het paard MIEP    filmpje te bekijken op Youtube.com onder Verberckmoes Judith

Gepubliceerd op 30 okt. 2014

Loswerken is een leuke oefening voor zowel jonge als oudere paarden. Het nut/doel van loswerken is om bij dominantere paarden het leiderschap van het paard over te nemen doordat jij hem gaat bewegen en niet andersom wat bij iedereen al eens gebeurd in de omgang met paarden. De dominantere paarden bewegen meestal jou en hebben dan ook de leiding over jou. Het is niet altijd onze bedoeling maar zulke momentjes sluipen er in zonder dat je het weet! Deze oefening is ook goed voor afwisseling , conditie en spieropbouw, verbetering balans en fysieke controle van het paard.