LONGEREN PROBLEMEN

hiphop longeren enkele lijn 8 verkleind 2 (custom)_

Longeren is een kunst. Longeren is zowel voor de ruiter als het paard een evenwichtsoefening in het nader tot elkaar komen en elkander leren kennen en respecteren.

Er zijn dikwijls problemen met longeren, die telkens weer willen zeggen : let eens op ! Het is niet juist, ik begrijp je niet !

 http://t-kouterbos.com/referenties/index.html

1. HIPHOP enkele lijn filmpje te bekijken op Youtube.com onder Verberckmoes Judith van 't Kouterbos

http://t-kouterbos.com/referenties/index.html  Kijk in referenties portfolio : spectaculaire uitdaging voor Judith Verberckmoes. 

YOUTUBE : alle filmpjes Judith Verberckmoes met trailerladen en alle andere problemen

Gepubliceerd op 17 feb. 2015

In dit filmpje zie je het meest voorkomen probleem bij het longeren, nl. het paard dat stopt, naar je toedraait en in sommige gevallen duidelijk maakt dat hij iets niet verstaat en dit door te steigeren. Dit kan enkel opgelost worden door het werken met dubbele lijnen, zie filmpje longeren Hip Hop dubbele lijnen. Dit is niet enkel om het miscommunicatie op te lossen tussen paard en mens maar het is ook beter voor het paard om op deze manier te longeren.

2. HIPHOP dubbele lijnen filmpje te bekijken op Youtube.com onder Verberckmoes Judith

http://t-kouterbos.com/referenties/index.html 

YOUTUBE : alle filmpjes Judith Verberckmoes met trailerladen

Om het probleem op te lossen bij het longeren aan de enkele lijn maken we gebruik van het longeren aan de dubbele lijnen. Je merkt heel duidelijk dat Hip Hop nog nooit met de dubbele lijnen gelongeerd werd. Hij wou telkens ontsnappen aan de controle van de tweede lijn, door te steigeren, te bokken ... totdat hij rustiger werd omdat hij inzag dat het toch niet ging opbrengen.