Energie van deze tijd -

kerstmis

Wordt Kerstmis voor jou een drukte van belang of kies je voor bezinning ?

Als je de Energie van deze Tijd mag geloven, is het nog even een energetische spurt naar het einde van het jaar. Het voelt voor mij alsof de tijd heel snel gaat en dat terwijl ik dat voor deze 'tempo versnelling' ook al vond dat het zo snel ging....

 

Energie van deze Tijd
- terugblikken op dit jaar
- jezelf rust gunnen
- voorbereiden op het nieuwe jaar
Op dit moment gaat alles nog steeds met horten en stoten,  soms merk je dat je in de emoties blijft 'hangen' en dan zijn er momenten dat je een doorbraak hebt waardoor je weer een stap naar voren komt.
Bij mij is het niet anders, dagen vol focus wisselen zich af met dagen waarin ik compleet versnippert met mijn energie bezig ben. Aan het einde van zo'n dag vraag ik mijzelf dan af; wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Herken je dit?
Op de momenten die we besteden aan allerlei 'bijzaken' lijkt het of we geen stap vooruit komen, ik heb ondertussen geleerd dat we op deze momenten het pad aan het 'straten' zijn, om een stap naar voren te maken, zonder onze nek te breken.

Ik wens je een fijne voorbereiding voor Kerst!    

 

Energie van deze Tijd – 2 December 2016

Terugblikken, jezelf rust gunnen, het nieuwe jaar voorbereiden

Wat is

 • projecten stagneren nog steeds
 • sterke emotionele reacties
 • geen impulsieve beslissingen nemen
 • retraite, rust en ontspanning
 • terugblik en kennis
 • opruimen en ordenen
 • jezelf instellen op het nieuwe jaar
 • eigen kracht en vaardigheden herkennen
 • samenwerking vinden, de gemeenschap versterken met gelijkgestemden

 

Projecten stagneren nog steeds

de laatste paar weken waren zwaar. Onrust, angst en paniek hingen in de lucht, net als treurigheid en een depressieve stemming, overwerktheid en vermoeidheid.

Veel mensen voelen zich verlamd door hun gevoel, uitgeput en lusteloos. Bij anderen uit het zich in overprikkeling. Deze energie balast vooral hoog sensitieve mensen erg, die met hun omgevingstrilling mee gaan.
Nog steeds stagneren projecten, zelfs wanneer ze goed voorbereid en gepland zijn. Wat niet meer past, wordt zichtbaar. Wanneer je dat accepteert, kun je er beter mee omgaan en oplossingen vinden.

 

Emotionele reacties en beslissingen toetsen

veel mensen reageren dezer dagen sterk emotioneel. Ze zijn onrustig, hectisch, agressief, ergeren zich snel, wanhopig, zijn ontevreden met zichzelf of anderen of voelen zich een mislukkeling.
Impulsieve reacties komen ook in vriendschappen en relaties voor, die daardoor soms flink op de proef komen te staan. Dat maakt het lastig duidelijk te blijven. Het is belangrijk om geen impulsieve beslissing te nemen die voortkomt vanuit een emotie, maar eerst afstand te nemen. Probeer andere invalshoeken te zien, en toets je verstand en intuïtie alvorens je een beslissing neemt.

 

Retraite, terugblikken en ordenen

in December is het belangrijk voldoende tijd te nemen voor jezelf, voor rust en ontspanning, voor meditatie en voor een terugblik. Als voorbereiding voor 2017 helpt het om het afgelopen jaar nog eens nauwkeurig te bekijken;

 • wat is er in mijn beleving mis gelopen?
 • waar ben in tevreden mee?
 • wat heb ik daaruit geleerd?
 • wat is de essentie uit 2016?

Het is goed om je bewust te worden wat je kracht is, zodat je die voor een succesvol kunt uitnutten. Omdat we (zelfs als we terugblikken) blinde vlekken hebben, is het raadzaam om het ook aan goede vrienden te vragen. 
De bevindingen en gebeurtenissen die ons in December belasten en pijnlijk raken, kunnen we voor onze heling gebruiken. We kunnen de engelen vragen om helende energie in de situatie en in ons lichaam te laten stromen. Die energie helpt ons ook om beter op te ruimen en te ordenen.

 

Jezelf instellen op het nieuwe jaar

in de gehele maand December zouden we ons op het nieuwe jaar moeten instellen. Steeds opnieuw krijg ik informatie dat in 2017 ongewone dingen kunnen gebeuren, en dat we verwerkelijken kunnen wat belangrijk voor ons is. Aan de ene kant helpt het om terug te kijken; 

 • hoe kan ik mijn ervaringen uit mijn terugblik in het nieuwe jaar gebruiken?
 • wat is belangrijk voor mij?
 • wat wil ik bewerkstelligen?
 • wat wil ik in de wereld verwerkelijken?
 • welke activiteit vult mij met vreugde?

Aan de andere kant is het belangrijk om te dromen, nieuwe dingen te laten ‘vliegen’, die niet direct uit het verleden zijn ontstaan. We kunnen verrassende, onverwachte mogelijkheden en opdrachten krijgen. Uit deze beide aspecten kunnen we dan in 2017 beslissen, wat we verwerkelijken willen en welke stappen we daarvoor te nemen zijn.

 

Gemeenschap

in ons terugblik kunnen we ontdekken met wie we willen en kunnen samenwerken.  

 • met wie voel ik mij verbonden?
 • met wie kan ik uitwisselen?
 • met wie kan ik ‘dromen’?
 • wie is belangrijk voor mij?

De focus ligt op vriendschappen en gemeenschap versterken, elkaar te ontmoeten en uitwisselen.
Dat zorgt voor een goede basis voor samenwerking in 2017.

 

Energie van deze Tijd Meditatie:

Stel je voor, je loopt omhoog op een berg om het landschap, wat voor je ligt, beter te kunnen overzien. Wanneer je op de top bent aangekomen, verbind je je met je ziel en hoger bewustzijn, en vraagt om de informatie die je voor volgend jaar nodig hebt, als een landschap duidelijk in het dal uit te tekenen. Zo verkrijg je overzicht en kun je met een verrekijker situaties en vraagstukken in detail bekijken. Je kunt ook vragen dat duidelijk aangegeven wordt welke mogelijkheden je in het nieuwe jaar hebt en wat vanuit je Ziel gezien de volgende stap is.
Ter afsluiting van de meditatie loop je de berg weer af, het dal in naar het hier en nu.

 

Ondersteunende energieën van LichtWesen:

Nr. 9 Orion (visioenen en kennis), Nr. 36 Water (dingen aan het stromen brengen, je op het onbekende doel afstemmen), Nr. 77 Zilveren Scheppingsstraal (venieuwing) of Mix van deze Tijd (30 ml verstuiver met alle benoemde ondersteunende energieën in één flesje)

 

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2016 
vertaald door Erica Hooft