Hoe vraag ik hulp aan de engelen ? Mag ik hulp vragen ? Zijn de engelen altijd bereikbaar ?

Engelen, Engelen van heling, beschermengelen, aartsengelen,... iedereen, zelfs toen we nog kind waren, heeft er wel eens van gehoord. Sommigen hebben ze weleens aangevoeld, gezien zelfs. Evenzo ondervonden ze hun aanwezigheid in een lastige situatie die ineens een makkelijke oplossing werd, omdat ze eigenlijk zonder het bewust te weten hulp vroegen. Enkelen weten precies hoe je ze wanneer jij het wilt of nodig hebt zelf om hulp kan vragen.

Dat geef ik graag door, juist omdat het zo eenvoud is, hulp te vragen vanuit een open hart.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je dat moet doen : de engelen om hulp vragen.

Wat mag je wel of niet vragen? Hoe moet je dat vragen? Kan ik dat ook? Wanneer mag je om hulp vragen? Kan ik voor mijzelf om hulp vragen? Of kan ik ook voor iemand anders hulp vragen, en mag dat?…. 

Laat het duidelijk zijn :  ENGELEN ZIJN ER ALTIJD VOOR JE

Engelen zijn er altijd en overal om ons te helpen, ondersteunen of beschermen. Zij hebben niet zoals wij de beschikking over een vrije wil. Wanneer zij ons zien worstelen kunnen zij wel aanwijzingen geven die we in situaties en reacties kunnen herkennen, maar ze mogen zich niet zonder onze toestemming in ons directe leven mengen. Daarom is het nodig dat we de hulp zelf vragen. Engelen zijn altijd bereikbaar, elke dag en nacht, en 365 dagen per jaar per jaar, je leven lang.

Goed om weten :   JE MAG ALLES VRAGEN

Natuurlijk mag je alles vragen, het houdt alleen niet in dat wat je vraagt ook in die vorm die jij verwacht geleverd wordt! Als je hulp vraagt aan de Engelen en je vertrouwt in het proces, dan laat je jouw bemoeienis los. De Engelen doen alles in hun macht om het juiste voor jou, de situatie en jouw levensdoel te bewerkstelligen. Dus als jouw vraag iets is wat tegen jouw levensdoel indruist, wat meer kwaad dan goed voor je kan opleveren, kan het zijn dat je volgens jouw verwachtingen niet ‘op je wenken bediend’ wordt.

Als jij de uitkomst al bedacht hebt, geef je de mogelijkheden die misschien nog beter zijn geen kans. Hoe wil jij je beste vriend of vriendin helpen met je beide handen achter je rug gebonden? Dat lukt ook vast niet zo goed als je zou willen….

Houd er rekening mee : ENGELEN DOEN WAT ZE DOEN, OM JE JOUW KRACHT TE LATEN ERVAREN

Op alles wat de Engelen gevraagd wordt komt een reactie, een respons. Wij leven in de ‘illusie’ van tijd en ruimte, de Engelen bevinden zich daarbuiten. Hun idee van snel, van tijd, van een week, een dag is heel anders dan onze ideeën daarover. Zij hebben de aardse ervaring van tijd niet en kunnen daar dus niets mee. Wat ze voor je doen zorgt er altijd voor dat je jouw kracht weer kan ervaren waardoor je gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen weer toeneemt. Het is natuurlijk aan het einde van het verhaal de bedoeling dat je weer helemaal in je kracht staat en kan blijven. Ook dit kun je gewoon aan de Engelen vragen.

En dan nog dit: ZO VRAAG JE DE ENGELEN OM HULP

Hoe zou je aan je beste vriend(in) hulp vragen? De Engelen kun je als je beste vrienden zien, wanneer je met respect, liefde en openhartigheid hulp vraagt komt er hulp. Natuurlijk helpt het om duidelijk aan te geven waar je hulp mee wilt, natuurlijk niet TE uitgebreid, want dan loop je het risico dat je bijzondere mogelijkheden waar je nog niet aan gedacht hebt uitsluit.

Probeer dus niet de eindoplossing helemaal uit te diepen, maar geef een globale omschrijving waarbij je wel de voor jou belangrijke punten aanstipt.

Als je aangeeft dat je “dit of iets beters” wilt, houd je alle mogelijkheden open voor nog betere versies van wat jij als “doel” hebt bedacht. Wanneer je aangeeft dat het zo snel mogelijk en voor je hoogste goed zou mogen, geef je geen tijdspan aan maar wel je voorkeur. Daar kunnen de Engelen wat mee.

 

Je kan ook altijd een engelenkaartje nemen ... dan heb je een duidelijk antwoord op wat er voor je ligt.