UITLEG BASISOLIE

verpakkingen 100ml-200ml-500ml-1000ml, zoals aangegeven per basisolie - niet alle olieën uit de lijst zijn momenteel verkrijgbaar. Enkel die uit het verkoopsaanbod per stuk.

Basis- en Draagoliën

Alle Sjankara draagolies zijn verkrijgbaar in de volgende verpakkingen : 100 ml, 200 ml, 1 liter. Grotere verpakkingen (5 l., 10 l. 25 l. …) kunnen, op aanvraag ook. Plantaardige olies zijn gevoelige producten : dus koel en van het licht afgeschermd bewaren. Aan oxidatie-gevoelige olies voegen wij een kleine hoeveelheid rozemarijn CO2-extract (Rosmarinus officinalis) als stabilisator toe. Wij adviseren om een aangebroken verpakking binnen het jaar te gebruiken.

Gebruik: ofwel onverdund, ofwel 1 tot 3% etherische olie toevoegen (1 ml etherische olie = 20 druppels, dus 3% op 100 ml = 60 druppels etherische olie toevoegen).

Om ranzig worden te voorkomen voegen wij aan onze draagoliën een CO2-extract van rozemarijn (Rosmarinus officinalis) toe. Door de erin aanwezige plyfenolen wordt oxidatie afgeremd. Dit heeft geen enkel negatief effect op de werking.

Onze draagoliën zijn zeer zuiver, en dus geschikt voor inwendige toepassingen (uitzonderingen, niet omwille van de zuiverheid: jojoba en de gemacereerde oliën).

Abrikozenpit

Een zeer zachte draagolie, speciaal voor een gevoelige huid, als baby-olie en gaat veroudering van de huid tegen.
Bevat vitamine A,B,C en E.

Zoete Amandel

Amandelolie is als huidolie of als massage-basis geschikt voor elk huidtype, dus ook voor mensen met een zeer gevoelige huid. Ook bijzonder geschikt als basis voor een baby-olie. Extra eigenschappen : hydraterend (droge huid), astringerend (m.a.w. rimpelwerend), voorkomt zwangerschapsstriemen (evt. eo  lavendel eraan toevoegen, tot 3% mag zonder enig probleem) en versoepelt de huid.
Bevat vitamine A,B en C.

Argan

Hydrateert, verzacht en versoepelt de huid. Antirimpel. Reduceert littekens. Kalmeert de huid bij huidaandoeningen.
Ecologisch belangrijk: in Marokko “de laatste dam tegen verdere woestijnvorming”.
Als voedingssupplement: cholesterolverlagend

Arnica

Stimuleert de bloedcirculatie, pijndempend.

Avocado

De sterkst hydraterende olie. Te gebruiken bij droge huid.
Bevat vitamine A,D, en E.

Bernagie

Door het hoge GLA-gehalte (gamma linoleenzuur) is dit de huidhersteller bij uitstek. Tevens rimpelwerend en bijzonder geschikt voor een ouder wordende huid.
Analyses tonen aan dat de Sjankara bernagie-olie géén pyrolisidine-alkaloide bevat, en dus geschikt is voor inwendig gebruik.

Calophyllum

Reduceert littekens, voedt en herstelt de huid. Reguleert ook de vochtbalans van de huid.
Calophyllum-olie bevat zowel alfa- als gamma-linoleenzuur.

Calendula

Calendula Maceraat Bio (Calendula offininalis in olijfolie)
Voor een gevoelige en geïrriteerde huid, bij schilferige huid, kloven....

Citroenmelisse

Stimuleert de bloedcirculatie, bij zware benen, vermoeide benen, gezwollen voeten,...

Hazelnoot

Voor elk huidtype, in het bijzonder de gevoelige en oudere huid. Dringt snel en gemakkelijk in de huid. Stimuleert de bloedsomloop en voedt de huid.
Bevat vitamine A,B,C en E.

Jojoba

Voedt en herstelt de huid. Een natuurlijk anti-oxidans, dus uitstekend bij een ouder wordende huid. Reguleert de vochtbalans van de huid. Geschikt voor zowel droge als vette huid. Jojoba remt de talgproductie,en wordt dus vaak in acne-producten verwerkt. Massage van de hoofdhuid met jojoba zorgt voor een gezonde, glanzende haardos. Eigenlijk is het een vloeibare wassoort en kan nauwelijks ranzig worden.
Jojoba-olie wordt vast op een temperatuur tussen 12 à 16°C. Even au-bain-marie opwarmen en zij is weer klaar voor gebruik.

Kokos

Verzacht en versoepelt de huid, wordt vooral gebruikt in pre- en after-sun bereidingen.

Macadamia

Stimuleert de stofwisseling van de huid. Reguleert de vochtbalans. Macadamia-olie voelt nauwelijks vettig aan en wordt zeer snel door de huid opgenomen. Deze olie versnelt de opname van etherische olies via de huid.

Muskaatroos

Reguleert de vochtbalans. De olie bij uitstek voor huidproblemen. Reduceert littekens.

Neem

Herstelt de huid. Verdrijft insecten en huidparasieten (luizen). In India wordt neem-olie vaak gebruikt als haarolie : zou kaalheid en grijs haar voorkomen, tegen roos.
Heeft een uitgesproken geur.

Perzikpit

Een zeer zachte draagolie, speciaal voor een gevoelige huid, als baby-olie en gaat veroudering van de huid tegen. Wordt snel door de huid opgenomen, verstevigt het bindweefsel.
Bevat vitamine A,B,C, en E.

Pompoenpit

Bij een ouder wordende, droge huid, rimpelwerend ; in de sportmassage (krampstillend); voorkomt zwangerschapsstriemen.
Als voedingssupplement: cholesterolverlagend, blaas- en prostaatproblemen.

Sint-Janskruid

Een uitstekende huidverzorger, bij droge, ruwe en schrale huid. Verzorgend na zonnebrand. De olie werkt ontspannend bij spierpijn,rugpijn,spit en reumatische pijnen.
Opgelet! Sint-janskruid is fotosensibiliserend. Na gebruik zonlichtblootstelling vermijden.
Bevat vitamine A,B en C.

Smeerwortel

Bij huidproblemen, kloven, verrekkingen, verstuikingen,....

Tarwekiem

Wordt door het hoge gehalte aan natuurlijke vitamine E vooral gebruikt om het ranzig worden van andere olies tegen te gaan (tot 5% eraan toevoegen). De Sjankara-tarwekiemolie is een CRUDE olie, d.w.z. niet ontkleurd noch ontgeurd. Hierdoor wordt het maximum aan actieve stoffen bewaard.
Bevat vitamine B,E en F.

Teunisbloem

Algemeen huidverzorgend en regenereert de huid. Bij probleemhuid, ouder wordende huid, acne, ter verzorging van nagels, o.a. brekende nagels, als haarolie.
Teunisbloem-olie is geschikt voor inwendig gebruik.Wordt in de natuurgeneeskunde aangewend bij menstruatieproblemen, slechte bloedcirculatie, constipatie, eczeem, huidallergieën, reuma, multiple sclerose, huidaandoeningen, en haarproblemen.

Walnoot

Een zachte, universele draagolie. Regenereert de huid. Stymuleert de lymphecirculatie, een goede drager bij cellulite-behandelingen en lymphedrainage.
Bevat vitamine A,B en C.

Wortel

Regenereert de huid, bevordert talgproduktie. Zou het bruinen van de huid bespoedigen, tevens een lichte zonnefilter.