EDELSTENEN KENMERKEN/BETEKENIS/ EIGENSCHAPPEN

Zeer summiere opsomming van de belangrijkste kenmerken/betekenis/eigenschappen/werking als heilzame edelsteen en mineraal. Uitgebreidere uitleg vind je hier en ook qua voedings elementen hier
Alfabetische lijst van heilzame stenen en hun werkingDe informatie komt van verschillende bronnen, en indien iemand hier aan- en/of opmerkingen over heeft hoor ik het hier graag. Het is de bedoeling dat onderstaande lijsten een zo correct mogelijke weergave zijn van de helende werking van stenen.Onderstaande lijsten zijn louter informatief en nemen niet weg dat in geval van klachten of ziekten het aangewezen is je arts te raadplegen.

Amethist:

Hoofdpijn en migraine, kalmeert, geeft innerlijke rust en evenwichtigheid. Goed voor maag, lever, ogen (gezichtsvermogen) en meditatie. Helpt bij brandwonden, hersenschudding, staar en zwellingen in pols en knie. Tegen bloedziekten, huidonreinheden, kleurenblindheid, kraamvrouwenkoorts, neuralgie, slapeloosheid, venerische ziekten en waterzucht. Bij drankzucht. Absorbeert negativiteit en gaat vervuiling van sfeer tegen.Aquamarijn:

Steen van zieners en mystici. Geeft levensvreugde en maakt opgewekt. Is een vriendschapssteen. De blauwgroene is voor het gezichtsvermogen. Is een goede steen voor de slijmvliezen en het gebit. Tegen allergiën, hooikoorts, astma, eczeem, hals-, keel-, kaak- en mondaandoeningen, opgezette klieren, tranende ogen, lever- en maagkwalen en zenuwpijn. Geeft inspiratie.Aventurijn:

Allround helingsteen. Bevordert lichamelijk, mentaal en emotioneel welzijn. Versterkt creativiteit en originaliteit. Verlicht stress. Verzachtend. Tegen acne en huidaandoeningen. De bruinrode geeft vitaliteit.Bergkristal:

Meest veelzijdige van alle kristallen. Symbool van evenwicht en puurheid. Helpt bij meditatie. Versterkt het effect van andere kristallen. Goed voor de rug (tussenwervelschijven), ogen (lens), zonnevlecht, concentratie, zorgvorming en hart. Tegen angst, slapeloosheid, diarree, darmkramp, eczeem, niet- en galsteen, duizeligheid, onpasselijkheid, wagen- en zeeziekte, bloeding, pijnen en aardstralen.Beryl:

Goed voor mond, kaak, keel, hart, maag en lever. Sterkt het gezichtsvermogen. Beschermt zeelui en avonturiers.Bloedkoraal:

Tegen bloedziekte en kinkhoest. Beschermt tegen kwaad en onvruchtbaarheid.Carneool: (kornalijn)

Helpt concentreren, motiveert, stimuleert. Verdrijft lusteloosheid, vergroot lichamelijke energie en persoonlijke kracht. Wekt mededogen op. Stimuleert bewustzijn van het hier-en-nu. Schenkt levensmoed en is goed voor de spijsvertering. Tegen: suikerziekte (gele carneool), infectie, bloeding, bloedvergiftiging, koorts, krampen, reuma, zweren en zenuwpijn. Kalmeert bij nachtmerries, koorts en storm.Chalcedoon:

Stelpt bloedingen, bevordert zogvorming, zenuwversterkend. Maakt blijmoedig, werkt verbindend en genezend en bloedstollend. Tegen depressies, bloeding, traumata en vergif, hypnose.Chrysopaas:

Tegen keelpijn en bevordert bevalling. Maakt praktisch en evenwichtig en normaliseert de bloeddruk. Tegen bloedingen.Citrien:

Sterkt het zenuwgestel, het denken en spreken en de bloed circulatie. Stemt neutraal, maakt opgewekt, en gedachten helder. Goed voor examens.Diamant:

Geeft zelfbewustzijn, trots en koelheid.Granaat:

Schenkt wilsvastheid en sukses, diepreikende intuïtie en het vermogen schatten te ontdekken. Sterkt het hart. N.B. werkt ook verbrekend.Heliodor:

Sterkt hart, rug, ogen, nieren en zonnevlecht.Heliotroop:

Schenkt troost en moed bij tegenslag. Maakt onzelfzuchtig. Versterkt de opmerkingsgave. Tegen aambeien, blaasstenen en neusbloedingen. Heelt wonden en schenkt hulp van een overleden gever. Goed tegen vergif.Hematiet:

Bloedstelpend, versterkt het hart, geeft moed en een rustige slaap. Tegen bloeddoorlopen ogen, kuitkramp, te snelle pols, nier- en blaasziekten en zweren.Hyacinth: (zirkoon)

Sterkt lever, pancreas, milt en nieren. Tegen allergie. Bevordert dromen en beeld-denken.Jade:

Bevordert de bevalling, sterkt de nieren, ogen, maag en blaas. Steen der 5 hoofddeugden: bevordert rechtvaardigheid, wijsheid, moed, liefdadigheid en bescheidenheid. Geeft kinderzegen.Jaspis:

Sterkt maag, lever, gal, nieren, blaas. Tegen zwangerschapsbraken en epilepsie. Maakt onbaatzuchtig. De roodbruine versterkt bloed en wil. Ontwikkelt en herstelt de reukzin.Katoog:

Goed voor luchtwegen en verwarmt. Doet eigen fouten inzien.Koraal:

Goed tegen bloedarmoede en koliek. Versterkt de blaas.Lapis Lazuli: (lazuursteen)

Een vriendensteen. Geeft zelfvertrouwen en gezonde slaap, stilt pijn. Tegen beroerte en waterzucht. Goed voor de ogen. Tegen te hoge bloeddruk.Maansteen: (seleniet)

Maakt vruchtbaar en bevordert zogvorming. Geeft een helder leerhoofd, geeft inspiratie in de liefde en beschermt op reis.Magnesiet:

Helpt bij vermageren.Magnetiet:

Tegen alle pijnen. Tegen zenuwpijn en ontstekingen, spierpijn, traumata, reuma, ischias, breuken en kuitkramp, leverkwalen, rugpijn en hoofdpijn (slapen ermee bestrijken). Geneest breuk en sterkt de ogen.Malachiet:

Sterkt het hart, ogen en zenuwen. Tegen reuma, astma, cholera, wonden, kiespijn, vergif en menstruatiestoornissen, werkt zogvormend, geneeste de Egyptische oogziekte, helpt bij de ziekte van Parkinson en multiple sclerose, geeft troost en hoop bij een ongelukkige liefde. Helpt de taal der dieren verstaan.Nefriet:

Kan helpen bij alle ziekten van nieren en lendenen.Obsidiaan:

Geeft reinheid. De doorzichtige blauwe is goed voor de ogen.Olivijn: (Peridoot)

Versterkt de ogen, hart en beenderen (kalk). Maakt welsprekend, voor innerlijk gezicht en inspiratie. Tegen melancholie, menstruatiestoornissen en zwarte magie. Kaatst kwade invloeden terug.Onyx:

Bevordert het gehoor en het vermogen tot luisteren, geeft concentratie, weert invloeden af, geeft afwerking van karma.Opaal:

Goed voor longen. Versterkt hoop en vertrouwen. Opgelet: kan lichtzinnig maken. Een ongelukssteen, maakt onstandvastig en trekt begoocheling aan, tenzij de drager een zeer hoog plan van zielsontwikkeling heeft bereikt.Padparadsha : (oranje-gele saffier )

Een kostbare steen met een prachtige gloed die valse vrienden laat doorzien. Beschermt op reis. Tegen vermoeid hoofd, darmpijn, slapeloosheid, rusteloosheid en waanzin.Peridoot:

Zie Olivijn.Pyriet:

Zeer sterke en goede steen tegen ontstekingen der luchtwegen. Komt ook voor in rhodoniet.Rhodoniet en rhodochrosiet:

Kalmeert onrust en verwarring. Tegen overgevoeligheid, mediumiciteit, angstige voorgevoelens, onsamenhangend spreken. Ziekte van Parkinson en M.S.Robijn:

Weert bederf en koorts, verhoedt miskraam, sterkt het hart, verdrijft melancholie. De koning der stenen.Rozenkwarts:

Goed voor kunstenaars: bevordert inspiratie en fantasie, liefde en kunst. Kan de maag versterken.Rutielkwarts:

Helpt, op de luchtpijp gedragen, bij bronchitis en astma.Saffier:

Bevordert welsprekendheid, oprechtheid en trouw. Een bindende steen, geeft reinheid, gemoesrust en trouwe liefde. Sterkt oog en hart. Tegen infectie, zenuwstoornis, slapeloosheid, bloedvloeiing, neusbloeding, koorts en nachtmerrie. Geeft hulp als men verdwaald is.Smaragd:

Een der beste stenen voor het gezichtsvermogen, sterkt verstand en geheugen. Tegen epilepsie. Beschermt tegen verleiding, helpt tegen slapeloosheid en nare dromen. Tegen zwakte en bloedvloeiing, malaria, en tranende ogen. Beschermt op reis en maakt welsprekend. Bevordert de bevalling.Sodaliet:

Kalmeert, en helpt bij te hoge bloeddruk en slapeloosheid.Tijgeroog:

Schenkt zelfvertrouwen. Goed voor het denken en gezichtsvermogen. Geeft overzicht en relativeert. Tegen: astma en verkoudheid, ademnood en oogziekten. Verwarmt.Toermalijn:

Werkt opwaarts strevend, kalmeert, concentreert, weert en verzoent vijanden. Tegen infectie, sensualiteit en verdriet. Tegen de ziekte van Meunière, duizeligheid, vallen en struikelen en evenwichtsstoornissen. Tegen depressies en nerveuze spanningen. Zeer veel gebruikt tegen vervloekingen !Topaas:

Weert valse vrienden en de boze blik. Voor groei, vruchtbaarheid en vriendentrouw. Sterkt de lever. Goed voor het hart.Turkoois:

Verkleurt bij ziekte en gevaar. Weert boze blik en ongeluk af of neemt het noodlot over. Bevordert meditatie. Vervult wensen.Valkoog:

Verstevigt. Wekt het geweten.Zirkoon:

Zie hyacinth.Zonnesteen:

Zeer sterke steen. Schenkt levenskracht aan hart, rug, ogen en nieren.

WAARSCHUWING

De informatie op deze website is zeker niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling. Bij ziekte en/of ongemak raadpleegt U uw Arts en neemt U de voorgeschreven medicatie. De diagnose van uw Arts is doorslaggevend en aan de hand daarvan kan U een edelsteen uitkiezen die U helpt en U ondersteunt tijdens het ganse genezingsproces.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om de ondersteuning van kristallen bij ziektebeeld, na diagnose door uw arts. Gebruik ze zeker niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken …

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal. (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

De edelsteen, half-edelsteen, Lichtwesenproduct, engelen-healing kan helpen en ondersteunen bij tal van fysieke aandoeningen.

Het inzetten van een edelsteen, half-edelsteen, Lichtwesen producten, engelen-healing sluit absoluut geen raadpleging uit bij uw Arts, noch vervangt het enige medicatie die U voorgeschreven werd door uw Arts.

Engelen-Levensvreugde ('tKouterbos N.V.) kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor het gebruik van deze edelstenen, half-edelstenen, Lichtwesen-producten, noch voor het volgen van elke aangeboden therapie. U zelf blijft verantwoordelijk voor uw gezondheid en dient bij ziekte uw arts te raadplegen. Geen enkele therapie of product vervangt een raadpleging bij uw arts of het gebruik van medicatie die U voorgeschreven wordt/ werd door uw arts.