COMMUNICATIE MET PAARDEN- EQUINOLOGIE/EQUINOLOGY met JUDITH VERBERCKMOES van 't KOUTERBOS/ 9240 ZELE

Wat is eigenlijk EQUINOLOGIE (EQUINOLOGY) ? allround gedragstraining van paarden genoemd, ook "paardenfluisteraar",  paardengedragstherapeut - simpelweg Instructeur Paard & Gedrag. Dit volgens de alom gekende methode van Monty Roberts. Het is in feite je paard leren kennen, volgens zijn specifieke soort : een paard is een vluchtdier. Equinologie/equinology is omgaan met je paard, vanuit mens naar paard. Equinologie/equinology : Je onderkent die specifieke eigenschappen en gedragingen en begrijpt zo beter je huisdier. Equinologie/equinology is zeer belangrijk, pas het toe, bij gedragproblemen bij je paard, vraag het aan een gediplomeerde trainer equinologie/equinology/instructeur paard en gedrag.  Dat diploma krijg je niet zomaar : het is het resultaat van bijna vier jaar hard werken in opleiding to the point, met uitdagende week-end lessen, thuiswerk met portfolio ....Judith volgde de driejarige opleiding tot E-QUINOLOOG / instructeur paard en gedrag (paardenfluisteraar). Sinds 16 november 2017 heeft zij haar diploma "Instructeur Paard en Gedrag".  Zij staat je steeds graag te woord, geeft  uw probleem een oplossing, in samenspraak.  Zij blijft, ook als gediplomeerde Instructeur Paard en Gedrag, op vrije basis, verbonden met het opleidingscentrum.

Emailadres : Judith77.vbm@telenet.be

Judith volgde haar opleiding equinologie/ equinology, Instructeur Paard en Gedrag in Nederland bij Anne-Marie Van der Toorn. Opleiding volgens Monty Roberts. Het was een intensieve opleiding van 3,5 jaar, waarbij intensief geoefend wordt. Aanvang van de opleiding was september 2013

http://t-kouterbos.com/referenties/index.html is het webstekje van Judith Verberckmoes, naast de facebookpagina t Kouterbos NV en alle filmpjes zijn op youtube gezet.

Vooral gekend voor trailerladen paarden ! Zo doe je het veilig voor jezelf en het paard.  Zeker gekend voor elk mogelijk gedrag van het paard : uitdagend gedrag, singelnijd, ... alles duidelijk beschreven op de website 't-kouterbos.com
Je kan het zo gek niet bedenken, maar in de realiteit van elke dag kom je het wel tegen !

Het gedrag van het paard in de ruimste zin van het woord :


- (her)opvoeding veulens/(jonge) paarden

- trailer(laad)problemen

- schrik- en obstakeloefeningen

- dominantie (heropvoeding)

- angst en onzekerheid (heropvoeding)

- hoefsmid- en dierenarts problemen

- meedenken over veiligheid en welzijnBelangrijkste verschil tussen mens en paard (roofdier en prooidier):

Leren kijken vanuit het standpunt van een paard, een paard is een vluchtdier(prooidier) en voelt zich het comfortabelst in een grote, open vlakte. Zij zien ook alles anders dan ons. De overdracht van de informatie van de ogen naar de hersenen is helemaal anders dan bij de mens! Paarden horen en ruiken ook veel beter dan wij, wat heel belangrijk is voor een vluchtdier. Wij, mensen, zijn roofdieren, zien alles in 3D en voelen ons veilig in een kleine, afgesloten ruimte.

Door dit in ons achterhoofd te houden en onze training/opvoeding aan te passen op zo natuurlijk mogelijke manier voor het paard. Met het fundamentele verschil in aard, tussen mens en paard, hebben we zonder het te willen, zonder erbij stil te staan, al vele fouten gemaakt.

Onvrijwillige fouten, die een trauma bij het paard kunnen geven, waarbij een oplossing moet gevonden worden.

Heeft U problemen met uw paard, dan kan U altijd een email sturen aan Judith. Zij legt het voor in het opleidingscentrum en kan zo al helpen om deze gedragsstoornis op te lossen. Tijdens de opleiding is er voldoende ruimte om met feedback van ervaren equinologen toch in een crisis, of een langdurig en aanhoudend probleem tussen te komen en gezamenlijk een oplossing te zoeken.

Emailadres : Judith77.VBM@telenet.be

Leren wat het gedrag van je paard betekent. Een gesprek zoals tussen mensen, maar dan door uiting via gedrag. Lichaamstaal is zoveel duidelijker, kan je ook op geen enkel moment manipuleren. Het is jouw lichaamstaal die het paard toelaat jou te begrijpen en te lezen.

Het belangrijkste te onthouden is : heb zowel geduld met jezelf als met je trouwe vriend(in). Ga liefdevol met elkaar om.

Samen het avontuur van samenleven en samenwerken aangaan : een langdurige, plezierige relatie in vertrouwen en liefde.

Net zoals je met een hond leert op de hondenschool, zo leer je ook samenleven met je paard. Op een liefdevolle manier in onderling vertrouwen.

Een paardenfluisteraar - wat is dat ? Hoe leg je dat uit ?www.youtube.com/watch?v=Z8k3O5dGZYs
15 apr. 2014 - Geüpload door Judith Verberckmoes
pony touedz speelt met plastic kuip. Judith Verberckmoes·1 video. Geen zuiver beeld maar toch grappig om naar te kijken!!