MERIDIAANKOGELS

ph draak en phoenix art.05731_
Het was keizer Jia Jing die in de zestiende eeuw de werking van meridiaankogels grondig liet onderzoeken. Wat er uitziet als een gedachteloos spelletje, het laten ronddraaien van 2 metalen kogels in de handpalm, is in werkelijkheid een techniek met een helende werking. Qi is de naam voor levensenergie die door ons lichaam stroomt. De kanalen waardoor deze energie stroomt noemen we meridianen; deze zijn verbonden met de belangrijkste organen en zintuigen in het lichaam. In de handpalmen bevinden zich ook raakpunten of energiecentra en door de meridiaankogels rond te draaien in de handen worden die reflexzones gestimuleerd, en de energie die vrij komt wordt via de meridianen naar de verschillende lichaamszones gevoerd. Op deze wijze kan genezing dan wel verlichting van stoornissen worden bereikt (maar het is geenszins een oplossing voor alle klachten). De meridiaankogels zijn in verschillende maten verkrijgbaar; begin met de kleinere kogels en tracht de ballen zowel links als rechtsom in de handen rond te draaien. Als deze oefening je goed af gaat tracht dan de ballen rond te draaien zonder dat ze elkaar raken. Als je hier enige bedrevenheid in hebt ontwikkeld is het verstandig om grotere ballen te gaan gebruiken. Hiermee leer je om de ballen tot op de vingertoppen rond te draaien. Na verloop van tijd zul je merken dat de handen en vingers ook soepeler worden. Verander de draairichting regelmatig. Door het vrijkomen van nieuwe energie op deze natuurlijke wijze kun je je prettiger gaan voelen. Het concentratievermogen en de innerlijke kracht worden groter.

Er zijn zeer vele toepassingen : organen masseren bij jezelf - linker en rechterkant spiermassa ontwikkelen - voor ruiters de beide handen even krachtig voor zacht leiden van de teugels van het paard ....
In de ballen zit een mechanisme waardoor er door de beweging in de handen een zachte trilling ontstaat binnenin de ballen. Elke grote bal heeft een doorsnee van ongeveer 4 cm. Ze komen in een set van twee, in gecapitonneerd doosje met prachtig Chinese zijdeborduursel.

Leer met in elke hand twee balletjes : je hebt 2 verpakkingen van 2 balletjes nodig = 4 balletjes van 3,5 cm later oefen je met 4 balletjes van 4 cm.

De balletjes zijn verpakt per twee in één doosje en worden telkens per 2 doosjes verkocht. De prijs per 2 verpakkingen (dus 4 balletjes) is de opgegeven prijs. Ze worden per 4 balletjes : 2 dezelfde paren van 2 balletjes, omdat je dezelfde balletjes per grootte zou gebruiken in elke hand.
 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Olifant wit-rood

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Draak & Phoenix

 

Meridiaan Kogels 4cm cm Draak en Phoenix

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Draak en Phoenix op blauw

 

Meridiaan Kogels 4 cm - gele draak

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Qi Xin Ylang

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Vlinder

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Yin Yang- groen

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Yin Yang - Rood

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm - Yin Yang /Tai Chi - grijs gemarmerd

 

Meridiaan Kogels 3,5 cm Zon & Maan